Sveikata, grožis

Ieva Swan dalijasi šventinių dovanų idėjomis: „Kalėdų proga artimuosius visada pradžiuginu gardumynais“

Tinklaraštininkei Ievai Swan kalėdinis laikotarpis siejasi su skaniu maistu bei smagia kompanija: ji mėgsta pasikviesti draugų, su kuriais neskubėdama ruošia vakarienes, šnekučiuojasi ir žaidžia stalo žaidimus. Be to, artėjant žiemos šventėms tai ne tik gera proga išbandyti naujus meduolių ar sausainių receptus, kuriuos vėliau galima tobulai iškeptus ir gražiai supakuotus padovanoti artimiesiems, bet ir sutaupyti: „Rankų darbo dovanų rinkiniai padarys įspūdį, tačiau nekainuos brangiai, tad galėsite pradžiuginti daugiau žmonių.“ 

Kepinių receptai – išbandyti, pakavimo idėjos – iš interneto 

Jau gerokai prieš Kalėdas Ievos namai pakvimpa gardžiu cinamono aromatu – toks kvapas jai labiausiai asocijuojasi su žiemos šventėmis, be to, universalus prieskonis dažnai naudojamas sausainiams, pyragams ir karštiems gėrimams gardinti. Tokiais vakarais, kai iš orkaitės sklinda viliojantys kvapai, Ieva pagalvoja ir apie tai, kokios dovanos pradžiugintų jos mylimus žmones. 

„Kartais dovanas artimiesiems pradedu planuoti gerokai iš anksto, o šiais metais noriu ramiai apgalvoti, ko tikrai reikia ir kas pradžiugins kiekvieną šeimos narį: vengiu atsitiktinių, neapgalvotų pirkinių. Tiek lapkričio pabaigoje, tiek prieš šventes daugelis parduotuvių siūlo tikrai geras nuolaidas, tad tai puiki proga sutaupyti ir nusižiūrėtą daiktą nupirkti kur kas pigiau. Manau, svarbiausia turėti gerą dovanų idėją, tada daug lengviau rasti tai, ką esi numatęs“, – įsitikinusi Ieva.

Tinklaraštininkei visada pasiteisina valgomos dovanos – vien todėl, kad jos tikrai bus suvartotos ir nekels žmogui galvos skausmo, kur ir kaip panaudoti kartais visiškai nereikalingus daiktus: „Aš mėgstu tiek dovanoti, tiek gauti dovanų valgomų siurprizų: dažnai pati kepu močiutėms meduolius ar sausainius, kurie ne tik labai gražūs, bet ir skanūs bei maistingi. Norint origanaliau supakuoti dovanas, įkvėpimo verta paieškoti „Instagram“ ar „Pinterest“ programėlėse. Paskutiniu metu valgomas dovanas vynioju į dailų spalvingą popierių ir dekoruoju pušies šakelėmis – jos suteikia gyvumo, šventiškumo ir pakeičia įprastą dekoracijų kaspiną.“ 

Saldumynai mažiesiems – iš konditerių rankų

Neturintiems laiko gaminti saldumynų patiems, prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva kviečia išbandyti asortimento naujienas: „Prieš šventes pirkėjai galės pasimėgauti įvairiais pyragaičiais, kuriuos patogu neštis į svečius ar gražiai supakuotais pradžiuginti artimuosius, o ypač jų vaikus. Turėsime naminių spanguolių zefyrų, pyragaičių su sūrio kremu ir mangų želė. Be to, mūsų konditeriai sukūrė du naujus tortus, kurie tikrai patiks vaikams: „Liūtukas“ vilios šokoladiniu ir baltu grietinėlės kremu, o „Viščiukas“ bus dengtas cukraus mase, po kuria slypės grietinėle ir grietine perteptas gardumynas su želė gabaliukais.“ 

Norinčius savo virtuvėje pabandyti sukurti konditerijos šedevrus ir dar sutaupyti, O. Suchočeva siūlo pasidairyti akcijų miltams, sviestui, cukrui bei įvairiausiems kepinių priedams. Be to, naudinga sekti akcijas ne tik fizinėse parduotuvėse, bet ir elektroninėje prekybos vietoje „Rimi.lt“: „Neseniai, atsižvelgdami į pirkėjų pageidavimus, įvedėme naujovę – internetu užsakyti jau galima kad ir vieną prekę be jokio minimalaus krepšelio mokesčio. Apsipirkdami elektroninėje parduotuvėje taupome ne tik degalus ar laiką – sutaupyti galima ir renkantis prekes bei pasinaudojus specialiomisakcijomis. El. parduotuvė patogi ir tuo, kad čia galima lengvai palyginti įvairias panašių produktų kainas, paieškoti pigesnių variantų, tokių kaip privačios etiketės „Rimi Basic“ prekės, kurios yra puikios kokybės, bet pigesnės. Be to, naršydami virtualiai, greičiau rasite veganiškus ar ekologiškus produktus, kurių pasirinkimas yra išties didelis, taip pat anksti sužinosite apie laukiančias kalėdines akcijas, kurios ruošiamos visoms prekių kategorijoms.“   

Atstovė pasakoja, kad „Rimi.lt“ yra ir specifinių, jau išpopuliarėjusių nuolaidų, kurios galioja kartą ar du per mėnesį, pirmadieniais, tik perkantiems elektroninėje parduotuvėje: „Tai geras būdas nusipirkti tikrai būtinų prekių, nesusigundant spontaniškais pirkiniais, kaip kartais atsitinka fizinėse parduotuvėse.“

Tinklaraštininkė Ieva Swan kviečia išsikepti burnoje tirpstančių avižinių sausainių – jais pagardinsite švenčių stalą arba dailiai supakuotus galėsite padovanoti artimiesiems. Ieva sako, kad sausainiai ypatingi tuo, jog ingredientų proporcijas galima keisti pagal savo skonį: ji visada deda daugiau riešutų, kuriuos labai mėgsta. Be to, šie sausainiai palankesni sveikatai, nes gaminti be cukraus ir kvietinių miltų.

RECEPTAS 

Sausainiams reikės: 

220 g avižinių dribsnių;

50 g kokosų drožlių;

50 g saulėgrąžų sėklų;

100 g kedrų, graikinių ar kitų mėgstamų riešutų;

50 g džiovintų vyšnių;

2 kiaušinių;

2 šaukštų šokolado gabaliukų.

Gaminimo eiga:

  1. Visus ingredientus sumaišykite su išplaktais kiaušiniais ir kepimo popieriumi ištiestoje skardoje formuokite apvalius sausainius.
  2. Juos orkaitėje kepkite apie 12 minučių 220 laipsnių kaitroje.

Skanaus!

Pranešimą paskelbė: Živilė Karevaitė, Integrity PR