• Sveikata, grožis

    Metas traukti iš rūsio vystančias daržoves: tvarus būdas jas sunaudoti ir paįvairinti racioną

    Pavasarį morkos ir kitos rūsiuose sandėliuojamos daržovės nebe tokios sultingos kaip rudenį, tad neverta laukti, kol visai suvys. Išeitis – užmarinuoti ir iš naujo mėgautis jų traškumu. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad žalios ar termiškai apdorotos daržovės turėtų būti kasdienio mūsų raciono dalis, o raugintos ar marinuotos suteiks maistui daugiau skonių įvairovės. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva sako, kad nors dažniausiai ragaujame marinuotus agurkus, iš tiesų rauginti ar marinuoti galime labai daug daržovių. Tai pigus būdas laukiant pavasario pasiruošti gardžių ingredientų įvairiems patiekalams – nuo troškinių iki salotų ar garnyrų. Rinkimės lokaliai užaugintas daržoves Nors kartais pasiilgstame egzotiškesnių daržovių, dažniausiai ant…

  • Sveikata, grožis

    Kokie yra natūralios kosmetikos privalumai?

    Šiuolaikinė moteris, kuri iš tiesų rūpinasi savo grožiu ir sveikata, renkasi natūralią kosmetiką. Todėl, kad ji turi nemažai privalumų – ji ne tik saugi, bet ir suteikia grožio, taip pat yra naudinga. Tokia kosmetika yra pagaminta iš natūralių ir ekologiškų ingredientų, kurie palaiko gerą odos sveikatą ir įgimtą grožį. Štai keletas priežasčių, kodėl šiuolaikinė moteris gali rinktis natūralią kosmetiką. Saugumas. Natūrali kosmetika neturi cheminių medžiagų, kurios galėtų pakenkti odai ar organizmui. Sudėtyje yra saugūs ir patikimi ekologiški ingredientai. Odą gydantys ingredientai. Dauguma natūralių kosmetikos produktų yra pagaminti iš augalinių aliejų, ekstraktų ir kitų odai naudingų medžiagų, kurios palaiko odos drėgmę, mažina uždegimus ir skatina jos atsinaujinimą. Tinkama priežiūra. Dalis natūralios…

  • Sveikata, grožis

    Jurga Šeduikytė: aš pažinau save, kuomet nustojau nebijot bijoti

    Socialinė iniciatyva „Skirtingos Spalvos“, iki vasario 29 d. kviečianti visuomenę prisidėti prie labdaros fondo depresijai gydyti #nebe(NORIUGYVENTI), pristato atvirą pokalbį su garsia atlikėja, televizijos laidų vedėja Jurga Šeduikyte. Žymi moteris ragina visuomenę prisijungti prie labdaros fondo įgyvendinimo, dalindamasi savo patirtimi apie depresiją, baimės pojūtį kasdienybėje ir neseniai praėjusį nervinį išsekimą. Prie labdaros fondo žmonės kviečiami prisidėti skambindami trumpuoju numeriu 1402 ir skirdami 3 Eur auką arba didesnę auką skirdami interneto svetainėje: www.skirtingosspalvos.lt.   Socialinės iniciatyvos „Skirtingos Spalvos“ įkūrėjas Dalius Stankevičius pristatydamas Jurgą pastebi, kad greičiausiai šį interviu stebinčius žiūrovus aplanko mintys apie pačios dainą „Nebijok“, kuri yra apie meilės pažinimą sau, kitam ir mus supančiai aplinkai. Tačiau kartu, ši daina yra…

  • Sveikata, grožis

    Nusibodo pusrytinė košė? Pabandykite ją iškepti – taip pagamintos šeima reikalaus papildomos porcijos

    Avižiniai dribsniai pusryčiams – vienas populiariausių pasirinkimų: vieni brinkina juos per naktį ir valgo su įvairiais priedais, kiti verda košę. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad naudingiausia rinktis viso grūdo kruopas arba dribsnius, o tokia avižinė košė, pagardinta banano gabalėliais ir keletu riešutų, yra ne tik sveikas, bet ir pigus pasirinkimas dienos pradžiai. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva sako, kad kruopų asortimentas parduotuvėse – itin platus, tad norintiems sutaupyti ir jaustis energingiems savaitės pusryčiams verta išbandyti vis naujų.   Pusryčiai per kelias minutes Daugelis rytui renkasi kruopų dribsnius, nes jie greitai paruošiami, tad net skubantys neišeina iš namų nepapusryčiavę. Gydytoja dietologė dr.…

  • Sveikata, grožis

    Mažai kalorijų ir itin daug maistingų medžiagų – šią liesą žuvį turėtume skanauti dažniau

    Tai, kad valgyti žuvį sveika, žinome visi, bet tikrai nedažnas lietuvis ją valgo taip įprastai, kaip reikėtų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad skanauti žuvies ir jūrų gėrybių turėtume bent 2–3 kartus per savaitę, o ne tik per šventes arba keletą kartų per mėnesį, juk žuvis – puikus baltymų, organizmui vertingų riebalų, mineralų ir vitaminų šaltinis. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, kaip žuvį laikyti namuose, o ieškantiems žemų kainų turi gerą žinią – šią savaitę „Rimi“ parduotuvėse galima pasinaudoti 46 proc. nuolaida auksaspalvėms doradoms, tad pavyks apsipirkti gerokai pigiau. Ši žuvis puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei, tad išbandyti keptą doradą su daržovėmis rekomenduojama kiekvienam.…

  • Sveikata, grožis

    Šalčio ir šilumos kontrastai odai žiemą: kaip ją apsaugoti nuo temperatūrų svyravimų

    Nors orai po truputį kvepia pavasariu, temperatūrų skirtumai lauke ir namuose tebėra pakankamai dideli, o tai nėra geros naujienos odai. Patalpose paprastai būna šilta ir sausa, o išėjus į lauką – šalta bei drėgna. Dėl tokių kontrastingų temperatūros svyravimų oda gali išsausėti, šerpetoti, rausti, paūmėti lėtinės ligos. Specialistų teigimu, šaltuoju metų laiku svarbi ne tik odos priežiūra, jos drėkinimas ir maitinimas atitinkamais prausikliais bei kremais, bet ir tinkama apranga.  Pasak „Revu clinic“ gydytojos dermatovenerologės Paulinos Grušelionytės, nuo vėlyvo rudens iki šiol namuose ir darbe daugeliu atvejų dėl patalpų šildymo vyrauja sausas oras, todėl oda yra linkusi išsausėti. Neigiamos temperatūros lauke, žvarbus vėjas, temperatūrų kaita, kondicionieriai automobiliuose taip pat veikia riebalinių…

  • Sveikata, grožis

    Pyragas be miltų – misija įmanoma: išsikepkite sveikatai palankesnį daugelio dievinamą braunį

    Jei po pietų užsimanote ko nors saldaus, nebūtina traukti iš spintelių miltų ir cukraus – patikėkite, gardų pyragą išsikepsite ir be jų, be to, nesigraušite, kad gerokai viršijote paros kalorijų normą. Tokiam brauniui sunaudosite ir pernokusius bananus, kurių saldumas atstos pridėtinį cukrų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad šie gardūs vaisiai – kompleksinių angliavandenių, užtikrinančių energiją ilgesnį laiką, šaltinis, o palankiau juos valgyti toje dienos pusėje, kai esame aktyvesni. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria, kaip sunokinti pigiau įsigytus žalsvos spalvos bananus ir kur sunaudoti jau pernokusius. Tiks ir prieš treniruotę, ir priešpiečiams  Bananai – universalus užkandis, kurį galime įdėti vaikams į…

  • Sveikata, grožis

    „Arroz con pollo“ – vištiena, ryžiai ir daržovės viename puode: ilgąjį savaitgalį į namus įsileiskite Lotynų Amerikos skonius

    Ar kada nors teko patirti kelionę per skirtingus skonius ir aromatus, net neišeinant iš savo namų? Kitų šalių maisto gaminimo tradicijos gali atverti pasaulio įvairovę ir praturtinti kasdienybę, todėl ilgąjį savaitgalį verta į savo virtuvę įsileisti Lotynų Amerikos skonius bei pasigaminti pigų patiekalą – vištieną su ryžiais ir daržovėmis. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad ryžiai – puikus energijos šaltinis, tačiau vertėtų prisiminti, jog ne visos jų rūšys yra vienodai maistingos. O prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, kaip namuose laikyti ryžius, kad juose neatsirastų kenkėjų. Puikus energijos šaltinis  „Arroz con pollo“ yra tradicinis Lotynų Amerikos ir Ispanijos patiekalas, verčiamas kaip ryžiai su vištiena. Šis klasikinis patiekalas…

  • Sveikata, grožis

    Gardus ir pigus desertas skubantiems: išbandykite šiuos sluoksniuotos tešlos pyragėlius su persikais (receptas)

    Greičiausiai jokie kiti vaisiai taip neprimena šiltų orų, kaip sultingi, saldūs ir kvapnūs kaulavaisiai: persikai, abrikosai, nektarinai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad šios grupės vaisiai turi teigiamų savybių mūsų sveikatai – persikuose gausu skaidulų, įvairių vitaminų ir mineralų. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pasakoja, kaip šviežius persikus bei kitus kaulavaisius laikyti, nokinti namuose ir primena, kad laukiant jų sezono pradžios dabar galima skanauti konservuotų persikų puseles. Jos puikiai tiks ir greitiems bei paprastiems desertams su sluoksniuota tešla, o  šventinį savaitgalį „Rimi“ parduotuvėse kaip tik galima pasinaudoti 30 proc. nuolaida šaldytai sluoksniuotai tešlai. Apsaugos nuo ankstyvo senėjimo Iš senovės Kinijos kildinami persikai – vieni seniausių žmonijos…

  • Sveikata, grožis

    Vasario 16-ąją pasitikite su lietuvišku desertu: įminkite skaniausio „tinginio“ paslaptį

    Turbūt dažnas jį pamėgino gaminti dar mokykliniais metais – tam tikrai nereikia nei daug pastangų, nei kulinarijos subtilybių išmanymo. „Tinginys“ yra pigus desertas, jis turi begalę gerbėjų ir leidžia kaskart improvizuoti: skaninti jį džiovintais vaisiais, riešutais ar šokoladu. Svarbus jo ingredientas – kokybiška kakava, kurią, kaip pažymi sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, galima vadinti superproduktu: joje esančios medžiagos saugo nuo sunkiausių civilizacijos ligų: širdies ir kraujagyslių bei vėžio. Tik naudingiau kakavą vartoti ne kaip saldų gėrimą su pienu, bet jos miltelių užsibarstyti ant maisto. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria renkantis kokybišką kakavą atsižvelgti į jos sudėtį ir riebumo procentą. Kakavos milteliai –…