• Sveikata, grožis

    Lietuviai vis dar nežino, kur išmesti respiratorius: ką svarbu žinoti?

    Nuo pirmadienio dėl itin greit plintančios koronaviruso atmainos Omikron visuose uždarose erdvėse vykstančiuose renginiuose – teatruose, kine, koncertuose – privaloma dėvėti respiratorius, priglundančius prie veido ir visiškai dengiančius nosį bei burną. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ Socialinės atsakomybės strategijos ir vystymo vadovo Liudviko Alelliūno, pastaruoju metu augant respiratorių poreikiui ir pardavimams tuo pačiu vartotojų pusėje didėja ir šių atliekų kiekis. Todėl „Rimi“ primena tinkamą asmens apsaugos priemonių utilizavimo būdą bei atkreipia dėmesį, jog saugodami save turime nepamiršti saugoti ir gamtos.  „Net neabejoju, kad nutirpus sniegui, šiais metais per „Darom“ akciją populiariausia rasta atlieka bus medicininė kaukė. Tiek vienkartinės kaukės ir respiratoriai, tiek pirštinės yra gaminamos iš sintetinės kilmės medžiagų, gumų ir plastikų,…

  • Sveikata, grožis

    Į maisto mados viršūnę veržiasi kinrožė: kuo ji ypatinga ir su kuo ją valgyti

    Skamba neįtikėtinai, tačiau prognozuojama, kad į maisto madų Olimpą netrukus įsiverš ne kas kitas, o kinrožė. Šis ingredientas sparčiai populiarėja ir laikui bėgant jos populiarumas tik didės. Kinrožė garsėja dėl skaisčiai raudonos spalvos ir išskirtinio, rūgščiai salstelėjusio skonio. Dažniausiai arbatoms vartota kinrožė išsiveržė iš gėrimų pasaulio ir šįmet ja bus praturtinami desertai bei įvairiausi mėsos ar žuvies patiekalai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pasaulinės maisto tendencijos sparčiai pasiekia ir mūsų šalį. Populiarėja visame pasaulyje „Analizuodami pardavimų duomenis galime daryti prielaidą, kad mūsų tinklo pirkėjai neapsiriboja tradiciniais, paprastais patiekalais. Jie perima pasaulines maisto tendencijas, nori pasilepinti ir išbando naujus skonius, įvairesnius receptus, kuriems pagaminti įsigyja ir egzotiškesnių,…

  • Sveikata, grožis

    Daugelis tai pamiršta: kaip tinkamai pasirūpinti savo oda sportuojant?

    Tarp sporto ir sveikatos būtų galima dėti lygybės ženklą, tačiau reikia būti itin atsargiems, jog šios svarstyklės netikėtai nepradėtų svirti į vieną pusę. Kone didžiausią krūvį sportuojant tenka atlaikyti jūsų kūno ir veido odai, o norint, jog ji būtų sveika ir spindėtų grožiu, teks įdėti nemažai pastangų. Prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi odos priežiūros patarimais ir taisyklėmis, kurių reikia laikytis prieš treniruotes ir po jų. Sveika oda – atsakingo požiūrio į sportą dalis Sportuodami galite pasirinkti, kokias raumenų grupes lavinsite tam tikru metu, tačiau kad ir koks bus jūsų pratimų planas, sunkiausiai dirbs jūsų oda. Jai reikia pasirūpinti tinkamu kūno vėsinimu bei išskirti prakaitą, negana to, didžiausiu mūsų kūno organu laikoma…

  • Sveikata, grožis

    Pasiilgote pikantiškų skonių – išbandykite 3 pyragų su daržovėmis receptus

    Pyragai – vienas tų patiekalų, kuriuos norisi skanauti ir gaminti namuose, o ypač žvarbiais žiemos vakarais, kai norisi šilto ir jaukaus maisto. Visgi, šis nepaprastai gardus kepinys gali dar maloniau nustebinti, jei įprastus ingredientus pakeisite netikėtomis alternatyvomis – sveikesniais miltais, o vietoje saldžių priedų naudosite daržoves. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausių daržovių pardavimai nemažėja ir žiemą. O jos tinka ne tik į sriubas ir troškinius, bet ir pyragams. Puikus būdas į racioną įtraukti daržovių „Daržovės populiarios išlieka ištisus metus. Ir nors žiemą išauga raugintų daržovių paklausa, tinklo pirkėjai ne mažiau perka ir šviežių daržovių. Platų jų asortimentą užtikriname ištisus metus. Pastebime, kad pirkėjai išbando egzotiškesnių,…

  • Sveikata, grožis

    Neskubėkite išmesti ruduojančių bananų: kepinių technologas dalijasi bananų duonos receptu

    Jei namuose kartais lieka pernokusių, ruduoti pradėjusių bananų – neskubėkite jų išmesti, nes tokie vaisiai puikiai tiks gardžiai ir maistingai bananų duonai. Dešimtis šio pyrago variacijų ragavęs „Rimi“ kepinių technologas Mahmoud Idir sako, kad skaniausias – paprastas, vos iš kelių ingredientų pagamintas kepinys, kurį valgyti, pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, nedidelė nuodėmė. Bananai turi itin daug maistingų savybių, tad renkantis desertą ši duona turėtų būti sąrašo viršuje. Anot „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, bananai – itin maistingas produktas. „Juose nėra riebalų, tai – kompleksinių angliavandenių, užtikrinančių energiją ilgesnį laiką, šaltinis. Bananuose taip pat gausu įvairių maistinių medžiagų – vitamino C ir B6, vandenyje tirpių…

  • Sveikata, grožis

    Sparčiai populiarėja šaldyti produktai: kokių klaidų nedaryti atšildant?

    Per pandemiją leidžiant daugiau laiko namuose, išryškėjo vartotojų poreikis šaldiklyje turėti vartojimui paruošto maisto. Pasak „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės Editos Gavelienės, šaldymas – vienas iš geriausiai maistines produktų savybes išsaugančių konservavimo būdų. Vis dėlto, „Rimi“ prekybos tinklo šaldytų produktų kategorijos vadovė Lilija Eidukaitienė priduria, kad svarbu vieną kartą jau atšildytų produktų nešaldyti pakartotinai, o atšildymui skirti pakankamai dėmesio. Lietuviai renkasi paruoštą maistą Šaldytų produktų pardavimai auga, o ši tendencija ypač išryškėjo prasidėjus karantinui, kuomet daugiau laiko namuose praleidžiantys lietuviai turėjo patys pasirūpinti maisto gamyba, pastebi mažmeninės prekybos tinko „Rimi“ šaldytų produktų kategorijos vadovė L. Eidukienė: „Alternatyva ilgai trunkančiam šviežio maisto gaminimui tapo šaldyti produktai. Nors įvairūs užšaldyti…

  • Sveikata, grožis

    Skani interjero detalė: kaip ant palangių užauginti svogūnų sodinukus

    Žiemai įpusėjus pradedame ilgėtis pavasario. O jo nuotaiką namie greičiau pajusime, jei jau dabar pradėsime palangių daržininkystės sezoną. Ant palangės žaliuojantys prieskoniai ir žalumynai, tokie kaip svogūnų laiškai, ne tik pavasariška interjero detalė, bet ir puikus ingredientas virtuvėje.  Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad jau sausio viduryje svogūnų sodinukai pasiekė parduotuvių lentynas ir sulaukia pirkėjų dėmesio. Palangės puošiamos dar neatėjus pavasariui „Žmonės dar žiemos viduryje pradeda ruoštis pavasario darbams ir kaupti sodinukų atsargas. Be to, tai ir būdas užsiauginti svogūnų laišku ne tik lauke, bet ir ant palangių. Norėdami pirkėjams padėti iš anksto pasirengti daržininkystės sezonui, jau sausio viduryje esame paruošę net kelių svogūnų sodinukų rūšių asortimentą.…

  • Sveikata, grožis

    Kuo baltieji greipfrutai skiriasi nuo savo „brolių" ir su kuo jie skaniausi?

    Šaltukui spaudžiant svarbu nepamiršti organizmo aprūpinti gerosiomis medžiagomis ir vitaminais. Citrusiniai vaisiai savo teikiama nauda garsėjo nuo seno, tačiau jeigu apelsinų ar klementinų persisotinote – metas pasimėgauti baltaisiais greipfrutais, dar kitaip vadinamais „Pomelo“. Šie vaisiai pasižymi kiek saldesniu, švelnesniu nei įprasto greipfruto skoniu, todėl jie puikiai tiks ne tik salotoms, bet ir jūros gėrybėms: tokiomis kaip jūros šukutės ar krabai, pagardinti. Vienas iš didžiausių citrusų Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šaluoju metu laiku populiarūs ne tik klementinai ar apelsinai, bet ir baltieji „Pomelo“ greipfrutai. „Lietuviai dairosi ne tik išskirtinesnių daržovių, bet ir vaisių. Vienas jų, baltieji greipfrutai „Pomelo“. Nors žiemą pardavimų viršūnėse tarp citrusinių vaisių karaliauja…

  • Sveikata, grožis

    Dviem iš trijų lietuvių jo trūksta – kaip vitamino D gauti su maistu?

    Pastebimai pagerinti gyvenimo kokybę ir sumažinti įvairių ligų išsivystymą – tokį poveikį gali turėti pakankamas vitamino D kiekis organizme. Jis padeda užtikrinti tinkamas smegenų funkcijas, sustiprina imuninę sistemą, apsaugo nuo vėžio, įvairių infekcijų, širdies ir kraujagyslių ligų. Tai, kad šią naudingąją medžiagą vertina šalies gyventojai, rodo ir lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ pirkėjų krepšelis. Kokie vitamino D turtingi maisto produktai jame atsiduria ir kodėl pastaruosius rekomenduojama valgyti kuo dažniau? Viena produktų grupė – ypatinga Šeimos gydytojas V. Morozovas akcentuoja vitamino D svarbą žmogaus organizmui. Anot mediko, šis elementas stiprina sveikatą bei imunitetą, padeda išvengti onkologinių bei širdies ir kraujagyslių ligų, pagerina gyvenimo kokybę. Tiesa, pažymi pašnekovas, kad pilnai atsiskleistų visa vitamino…

  • Sveikata, grožis

    Paprasčiau nebūna: vienos keptuvės patiekalas su vištiena pagal „Ant medinės lentelės“

    Būna dienų, kai puode norisi virti sriubą, keptuvėje čirškinti gardžiai kvepiančią žuvį su rozmarinu, o vėliau dar ir pyragui tešlą užmaišyti. Vis dėlto, kartais pažiūrėti gerą filmą daug maloniau nei stebėti, kaip gimsta būsima vakarienė. Tokiomis dienomis gelbėja vieno puodo ar keptuvės patiekalai, kurie nereikalauja daug laiko, o rezultatas toks, tarsi visą dieną būtumėte sukęsi virtuvėje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tokius patiekalus galima paruošti iš bet kokių produktų, o pirkėjai jiems renkasi ir įmantresnius ingredientus.   Mėgstami įvairiose pasaulio šalyse „Net kai kalbama apie įvairius troškinius ar sriubas, kuriems paruošti ypatingų produktų nereikia, tinklo pirkėjai jiems renkasi  platų daržovių spektrą: salierus, moliūgus ar saldžiąsias bulves.…