• Sveikata, grožis

    Kokie yra populiariausi sužadėtuvių žiedo stiliai?

    Nors sužadėtuvių žiedų stilių yra įvairių, dauguma jų priskiriami vienai iš kelių pagrindinių kategorijų. Tai klasikinis ir modernus stiliai, taip pat apvalūs, princesės ir ovalūs žiedai. Šiame straipsnyje apžvelgsime įvairius sužadėtuvių žiedų stilius, kad galėtumėte priimti pagrįstą sprendimą. Niekada nevėlu pradėti planuoti savo bendrą ateitį! Klasikiniai sužadėtuvių žiedų stiliai Nors sužadėtuvių žiedai iš paprastos juostelės, nešiojamos ant piršto, virto labiau vestuviniam žiedui tinkančiu žiedu, jie vis dar dažnai vadinami „pusmėnulio“ arba „pusmėnulio formos“ žiedais. Stiliaus požiūriu šie žiedai yra klasikiniai, nes dešimtmečius išliko palyginti nepakitę, o dauguma sužadėtuvių žiedų ir šiandien priskiriami šiai kategorijai. Labiausiai paplitęs klasikinis sužadėtuvių žiedų stilius yra pagalvėlės formos sužadėtuvių žiedas. Tai apvalus arba ovalus sužadėtuvių…

  • Medicina, farmacija,  Sveikata, grožis

    Kaip vasarą prižiūrėti veido odą?

    Ištisus metus mūsų oda tarsi skydas saugo kūną nuo pavojų ir neigiamų aplinkos veiksnių, todėl ja rūpintis reikia nepertraukiamai. Vis dėlto, reikia žinoti, kaip tai daryti tinkamai, nes priežiūra skiriasi priklausomai nuo metų laiko. „Camelia“ farmacijos specialistė Karolina Vėgėlė pataria, kaip oda pasirūpinti vasarą, kad pavyktų užtikrinti jos grožį ir sveikatą bei išvengti tykančių pavojų. „Vasarą kūnas išskiria gerokai daugiau prakaito, o lauke gausu žiedadulkių, dulkių ir alergenų, kurie susimaišę tarpusavyje gali sukelti uždegimus ir bėrimus galvos, veido ar nugaros srityse. Taip pat padidinti iššutimų ties odos linkiais ar pėdomis atsiradimo riziką bei sukelti alergines reakcijas“, – teigia farmacijos specialistė K. Vėgėlė.  Norint išvengti šių nemalonių pasekmių, ypatingą dėmesį būtina…

  • Sveikata, grožis

    Jūros ir žvejų dienos proga – įkvėpimas iš Viduržemio virtuvės ir gardus keptos dorados receptas

    Liepos 31-ąją minima Jūros ir žvejų diena, kurios proga kasmet paskutinį liepos savaitgalį tūkstančiai žmonių važiuoja į Klaipėdą švęsti Jūros šventės. Nuo neatmenamų laikų lietuviai mėgo žvejoti ir namo nešdavo sužvejotos žuvies laimikį. Pasak „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, remiantis sveikatai palankia Viduržemio jūros regiono dieta, žuvis bei jūros gėrybės turėtų būti dažniau įtraukiami į mitybos racioną. Tiesa, svarbu prieš tai išsirinkti tinkamą žuvį – mėsos technologas Vidas Nadzeika dalijasi patarimais, kaip atpažinti šviežią doradą ir gardžiai ją paruošti.    Būtini dietos komponentai – saikas bei socializacija  Pasak „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, Viduržemio jūros regiono dieta yra tam tikro raciono…

  • Sveikata, grožis

    Tai gali sugadinti jūsų vasaros atostogas: kaip išvengti žarnyno infekcijų

    Vasara kartu su saulėtomis dienomis ir šviežiomis uogomis dovanoja ne tik malonumų, bet ir iššūkių. Vienas tokių – higienos užtikrinimas, mat jos pritrūkus lengvai galima susidurti su bakterinėmis žarnyno infekcijomis. Farmacininkai teigia, kad pastaruoju metu iš vaistinėse besilankančių klientų nusiskundimų akivaizdu – žarnyno infekcijos būdingos mažiems vaikams, kurie linkę dažniau rankomis liesti veidą ar net kišti pirštus į burną. Vasarą žarnyno infekcijas labai paprasta pasigauti – tiek dėl karščio, tiek dėl dažniau vartojamo termiškai neapdoroto maisto, taip pat neplaunant vaisių ir daržovių, dažnai ir rankų. Šiuo atveju geriausiais mūsų draugais turėtų tapti vanduo ir muilas. „Pagrindinė žarnyno infekcijų profilaktika – rankų higiena. Tik vien po vandeniu jų pakišti nepakanka, rankas…

  • Sveikata, grožis

    Ką derinti tarpusavyje: 7 energijos suteiksiantys maisto produktų duetai

    Kai kurių maisto produktų derinimas – puikus pasirinkimas siekiant kuo geresnės savijautos. Ar žinojote, kad kartu valgant pomidorus ir brokolius – itin stiprinamas imunitetas, o bananus ir jogurtą rekomenduojama valgyti po intensyvios treniruotės? Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai domisi sveikatai palankesne mityba, o jų krepšeliuose atsiduria šviežias maistas, vaisiai, daržovės, sveikesni desertai. „Lietuviai vis dažniau vadovaujasi sveikos mitybos taisyklėmis. Pastebime išaugusi dėmesį sveikesnės kategorijos maistui, konditerijos ir kulinariniams gaminiams. Pavyzdžiui, sveikuoliškų salotų be pridėtinio cukraus pardavimai per metus išaugo net 24 proc. Sezoniniai vaisiai ir daržovės taip pat sulaukia didesnio dėmesio. Smaližiai domisi ir sveikesnių desertų linija: saldumynais be laktozės, su mažiau cukraus ar be…

  • Sveikata, grožis

    Netikėtai užklupo svečiai? Kulinarijos technologė dalijasi greitai pagaminamų užkandžių idėjomis

    Vasara yra puikus metas susitikti su draugais ir surengti jiems gardžią vakarienę, prie kurios galima dalintis atostogų įspūdžiais. Tiesa, svečiai kartais užsuka ir neplanuotai, tad pasiruošimui laiko nebelieka. Patarimais, kaip nudžiuginti savo draugus lengvais, o svarbiausia – sveikatai palankesniais užkandžiais, kuriuos vos per kelias minutes pagaminsime iš namuose rastų produktų, dalijasi prekybos tinko „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė. Ekspertės teigimu, užklupus bet kokiems netikėtumams labiausiai gelbėja kūrybiškumas. Užtepėlės – lengviausia išeitis Smagus draugų pasisėdėjimas pirmiausia prasideda nuo pasiruošimo, tačiau kartais svečiai užklumpa netikėtai. Tokiu atveju prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė rekomenduoja nepanikuoti ir paruošti greitus užkandžius iš namuose jau turimų produktų: „Netikėtai užsukus pro šalį važiavusiems svečiams šaldytuve…

  • Sveikata, grožis

    Aktyvi vasara: 4 naudingi patarimai, padėsiantys pasiruošti žygiui į gamtą

    Vasara – atostogų bei trumpų pabėgimų į gamtą karštinė. Kai už lango šviečia saulė, taip norisi palikti namus ir lėkti ten, kur daugiau žalumos ir tyro oro. Vis tik, kai pabosta kaskart važiuoti prie ežero ir kepti šašlykus, norisi atrasti naujų veiklų. Itin sparčiai populiarėjanti vasariška veikla gamtoje – pėsčiųjų žygiai. Šią laisvalaikio praleidimo formą renkasi net ir tie, kuriuos kartais sunku iškrapštyti iš namų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vasarą pirkėjai domisi įvairiausiomis žygiams ar stovyklavimui skirtomis prekėmis. „Vasarą, o ypatingai lepinant gražiam orui lietuviai daug laiko leidžia gamtoje. Norėdami, kad išsiruošę stovyklauti ar ruošiantis žygiui pirkėjai jaustųsi kuo patogiau, paruošėme įvairiausių tam skirtų prekių…

  • Sveikata, grožis

    Serbentų panaudojimo galimybės – beribės: pravers tiek uogos, tiek lapai

    Serbentai – tai Lietuvos soduose dažnai augančių agrastinių šeimos daugiamečių uogakrūmių uogos, kurios gali būti raudonos, baltos arba juodos spalvos. Serbentai turi labai mažai kalorijų, juose beveik nėra riebalų, labai nedaug baltymų ir saikingas kiekis angliavandenių, bet randamas didelis kiekis antocianinų bei vitamino C.  Dėl šių priežasčių prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria serbentus įtraukti į savo kasdienės mitybos racioną, o kulinarijos technologė Lina Barčaitė dalijasi patarimais, ką galime iš jų pasigaminti artėjant derliaus nuėmimui. Serbentai – antocianinų šaltinis Kaip teigia „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, visų trijų spalvų serbentai savo sudėtyje turi magnio, kalio, kalcio, cinko, geležies,…

  • Sveikata, grožis

    Prancūzų maisto kultas: nuotaikingos istorijos ir V. Radzevičiaus troškintų varlių šlaunelių receptas  

    Net jeigu Eifelio bokštas iš tiesų nėra toks įspūdingas, kokį jį įsivaizduoja miesto svečiai, prancūziški patiekalai pranoksta visus lūkesčius. Prancūziškos virtuvės legendos yra apžavėjusios ir gastronominį keliautoją Vytarą Radzevičių. Garsus šefas šiandien dalijasi ne tik kelionių po gurmaniškų skonių kraštą prisiminimais, bet ir patarimais, kaip paruošti varlių šlauneles – jas įsigykite „Lidl“ parduotuvėse vykstančios Prancūzijos savaitės metu. V. Radzevičius ganėtinai gerai prisimena pirmąjį savo susidūrimą su prancūziška virtuve. Tąkart jis lankėsi Paryžiuje ir turėjo gerai pasukti galvą, kaip ir ką užsisakyti – juk prancūzai nemėgsta kalbėti angliškai. Bet ne iš piktos valios, o iš begalinės pagarbos maisto skoniui, išvaizdai bei patiems valgymo ritualams. „Prancūziška virtuvė yra tarsi žanro klasika, kuria…

  • Sveikata, grožis

    Laikas ruoštis į mokyklą: nuo ketvirtadienio „Lidl“ parduotuvėse pasirodo pirmosios mokyklinės prekės  

    Besibaigianti vasara ir artėjantis ruduo sukelia dvejopus jausmus: kol vaikai džiaugiasi galėsiantys susitikti su seniai matytais draugais, jų tėveliai baimingai ruošiasi minti mokyklinių mugių slenksčius. Kelis vaikus auginantys ar pirmą kartą į mokyklą savo atžalą išleisiantys tėveliai nerimauja, kaip plačiai jiems teks atverti pinigines. Pasiruošti rugsėjui bus ir pigiau, ir paprasčiau – šį ketvirtadienį „Lidl“ parduotuvėse pasirodo pirmosios mokyklinės prekės. Taupykite ne tik pinigus, bet ir laiką Sakoma, kad laikas – tai pinigai, todėl prieš prasidedant naujiems mokslo metams sutaupyti tiek vieno, tiek ir kito padės tikslumas. Pirmiausia, savo atžalą supažindinkite su nauja rutina ir į šį ritmą po truputį įveskite visus šeimos narius: eikite anksčiau miegoti, drauge kelkitės ir…