Sveikata, grožis

Pietūs už kelis eurus: paprasti būdai, kaip kruasanus paversti rimtu patiekalu

Ieškote pigių ir paprastai pagaminamų pietų idėjų? Išbandykite įvairiausiais būdais ruoštus kruasanus. Jie puikiai dera su daržovėmis, maistingomis paukštienos salotomis, mėsos kukuliais, o jeigu norisi įmantriau – krevetėmis. Toks patiekalas ne tik sotus, bet ir dvigubai pigesnis už neretai bent 5 eurus kainuojančius dienos pietus sostinės centre. Be to, perkant vakarinėmis valandomis, kruasanų įsigyti galima už dar patrauklesnę kainą. Tai, kad Lietuvoje šie kepiniai populiarūs, patvirtina ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Ji sako, kad kruasanai tapo dažnu lietuvių pusryčių ir net pietų pasirinkimu.

„Šviežiai kepti kruasanai – vienas iš prekybos tinklo hitų. Šių kepinių esame paruošę pačių įvairiausių: nuo tradicinių, kuriuos paprasta derinti su kumpiais, sūriais, kitais mėgstamais priedais, iki kruasanų su įvairiausiais įdarais. Pavyzdžiui, karamelės, šokolado, migdolų, obuolių. Be to, šviežumą vertinančių pirkėjų patogumui, juos kepame kelis kartus per dieną, o nuo 20 val. kruasanų ir kitų kepinių galima įsigyti dar ir su specialia nuolaida“, – teigia V. Budrienė.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad įvairiausias, su maistingais priedais suderintas kruasanų versijas paruošti yra labai nesudėtinga.

„Net ir toks, iš pažiūros paprastas, kepinys kaip kruasanas – gali tapti greitai pagaminamu pietų patiekalu, kurį patogu paruošti tiek namuose, tiek biure. Ypač, jei mėgstamus priedus pasigaminsite iš anksto. Pavyzdžiui, išsikepę ir į dėžutes susidėję plaktą kiaušinį, kelis gabalėlius lašišos ir pjaustytų mėgstamų daržovių – biure paprastai susikonstruosite skanų, sotų ir maistingą sumuštinį. O, įsigijus kruasanus vakarinėmis valandomis, dar ir sutaupysite. Tokie pietūs kainuos vos kelis eurus“, – sako V. Juodkazienė ir dalijasi dar keliais būdais, kaip praturtinti kruasanus.

Atsibodo saldūs? Išbandykite su pikantiškais priedais

Kruasanas su iš likučių pagamintomis vištienos salotomis. Vištienos salotos – lengvai pagaminimas ir maistingas priedas, kuriuo galite įdaryti kruasanus.

Tokioms salotoms pasigaminti tereikės kubeliais supjaustytos keptos vištienos (puikiai tinka ir kitos mėsos likučiai) bei įvairiausių mėgstamų daržovių (pavyzdžiui, šaldytuve užsilikusių salotų lapų, salierų, agurkų, svogūnų, pomidorų). Jeigu norite dar maistingesnio varianto, salotas galima pagardinti džiovintais vaisiais, riešutais. Nepamirškite ir padažo. Salotas sumaišykite su graikišku jogurtu, smulkintais česnakais ir mėgstamomis žolelėmis, o jei norisi sočiau – su majonezu.

Maistingas kruasanas su tunu. Dar vienas maistingas ir pigus priedas prie kruasanų – konservuotas tunas. Iš šio ingrediento galima lengvai pasigaminti sočią užtepėlę.

Tuną tereikia sumaišyti su šaukštu majonezo, smulkintais marinuotais agurkėliais, svogūnais, kaparėliais, o jeigu turite šaldytuve – puikiai tiks ir įvairiausi žalumynai. Galiausiai kruasanus įpjaukite ir įdarykite tuno užtepėle. Jeigu norite dar maistingesnio patiekalo – užtepėlę galite papildyti griežinėliais supjaustytais virtais kiaušiniais.

Įmantrūs pietūs – kruasanai, įdaryti krevetėmis. Krevetės – dar vienas priedas, puikiai tinkantis prie kvapniųjų kruasanų. Tiesa, kiek brangesnis, tačiau jeigu norite pasimėgauti įmantresniais pietumis – tokį patiekalą pasigaminti tikrai verta.

Pirmiausia reikėtų išvalyti ir svieste pakepti krevetes, kol šios įgaus rausvą atspalvį. Jeigu naudojate didesnes krevetes, prieš kepimą jas supjaustykite. Galiausiai pakeptas krevetes sumaišykite su smulkintomis salotomis, svogūnais, salierais, keliais šaukštais majonezo ir šlakeliu citrinos sulčių. Šiuo mišiniu įdarykite išilgai įpjautus kruasanus.

Pranešimą paskelbė: Gabrielė Valaitytė, UAB „Publicum”